Spachtelputz

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een kuntstof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in vier groftes: extra fijn, fijn, middel en grof. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden). Doordat Spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met Spachtelputz. Het spachtelputz mengsel van kunsthars en steentjes kan worden aangebracht op plafonds en wanden en biedt je heel wat voordeel.

Spachtelputz heeft de volgende voordelen:

  • Stoot- en schrob vast
  • In elke kleur aan te brengen
  • Geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren
  • Betaalbaar en lange levensduur
  • Flexibel (scheurt minder snel)
  • Snel aan te brengen (gehele huis binnen 2 dagen)

Een fijne textuur spachtelputz krijg je door te kiezen voor een mengsel van kunsthars en kleine steenkorreltjes. De kleinste korreltjes hebben een doorsnede van 0,5 millimeter. Daar maak je wanden en plafonds nagenoeg glad mee. De grootste korrels met grof stucwerk als resultaat hebben een doorsnede van 4 millimeter. Natuurlijk kun je kiezen voor een korrelmaat ergens daar tussenin. Korrels met een doorsnede van 1,2 millimeter en korrels van 1,5 millimeter groot zijn het populairst. De textuur neigt daarbij meer naar de fijne dan naar de grove kant.

Spachtelputz in kleur aanbrengen

De meest gebruikte kleuren bij spachtelputz zijn wit en extra wit. Maar er zijn nog veel meer kleuren mogelijk bij het laten aanbrengen van spachtelputz. Het kan worden aangebracht in vrijwel iedere door jou gewenste kleur. Het hoeft dus ook niet meer geverfd te worden.

Als je na een bepaalde tijd toch een andere kleur wilt hoeft het gelukkig niet helemaal opnieuw gestuct te worden. De spachtelputz kan met latexverf worden overgeschilderd in de door jou gewenste kleur.

Bent u op zoek naar een stevige en tijdloze afwerking voor muren en plafonds? Spachtelputz is dan een ideale optie voor uw woning of bedrijfspand.

Spachtelputz kan worden aangebracht op beton, steen en gips. Het beste resultaat krijgt u op een gladde en vlakke ondergrond. Eventuele beschadigingen aan de ondergrond worden weggewerkt met raap- of pleisterwerk zodat deze weer egaal wordt. Daarna wordt er een voorstrijkmiddel aangebracht voor een goede hechting van de spachtelputz op de ondergrond. Dan komt de spachtelputz erop en deze moet 24 uur drogen in een ruimte die goed geventileerd wordt.